Visual

Gratis koffie in Beatlesmuseum voor iedereen die krantenpagina Abbey Road toont

Datum : 08-08-2019

Lijfelijk naar London is niet eens nodig. De foto is ook te maken in het Beatlesmuseum. © Frans van der Riet Peter Schat Vandaag om 10:58 Alkmaar De dubbele pagina die donderdag in de krant stond met foto’s van lezers die Abbey Road oversteken op de door de Beatles wereldberoemd gemaakte zebra levert meer op dan wat kijk- en leesplezier. Want wie in het Beatlesmuseum in Alkmaar de pagina’s toont, krijgt van de eigenaar van het museum Azing Moltmaker gratis een kop koffie. Dit aanbod geldt tot en met 30 september. Moltmaker heeft zijn museum op het adres Pettemerstraat 12A in Alkmaar. Uiteraard heeft hij de oversteek van de beroemde Londonse straat ook ondernomen. ,,Ik heb mijn trouwreportage er gemaakt en sta er dus op in trouwkostuum. Helaas kon ik de foto zo snel niet te voorschijn toveren.’’ In zijn museum kunnen liefhebbers ook een Abbey Road-hoes maken, want hij heeft een studio waarin de beroemde foto in scene is te zetten. In zijn museum is veel aandacht voor de totstandkoming van de iconische foto, op donderdag 8 augustus dit jaar exact een halve eeuw geleden. En voor alle mythes die rond de foto hangen, zoals de betekenis van de nummerplaat van de links op de stoep geparkeerde Volkswagen Kever, in fonetisch Engels een ’Beatle’. Er is een speciale categorie bezoekers, die helemaal gratis het museum in mag. Dat gaat om Hillegommers die een foto van het Beatlesmonument in hun woonplaats kunnen tonen, dat twee maanden geleden is onthuld.

Die afspraak heeft Moltmaker gemaakt met ’wellicht de grootste Beatlesfan van de Bollenstreek’, Frans van der Riet. Die moet eerlijk bekennen nog nooit over het zebrapad van Abbey Road in Londen te hebben gelopen. ,,In Liverpool alles zo’n beetje gezien, van geboortehuzien tot Strawberrry Fields, dat wel.’’ In november gaat het volgens Van der Riet dan eindelijk gebeuren. ,,Eerlijk is eerlijk, ik kijk regelmatig op de webcam van Abbey Road en je moet echt constateren dat het geen minuut duurt of er steken er weer een aantal over. Kijk zelf maar even op https://www.earthcam.com/world/england/london/abbeyroad/?cam=abbeyroad_uk In 2014 hadden we overigens de grote Beatlestentoonstelling in het Fordmuseum en daar zijn honderden mensen graag op de zebrafoto gegaan.’’ De foto bij dit artikel is op levensgroot formaat te bewonderen in het Beatlesmuseum in Alkmaar. Dat de hoes bij velen op het netvlies staat, kan Van der Riet onderbouwen. ,,Tijdens de tentoonstelling in Hillegom hadden wij een prijsvraag voor het ontwerpen van een nieuwe hoes. Zo’n 25% gebruikte inderdaad de zebra van Abbey Road hiervoor.’’ Kijk hier naar de inzendingen van lezers met hun interpretatie van de hoes van Abbey Road.

naar de krant






< Terug naar overzicht

Nieuws

04-03-2024 Beatles revival 8 juni bijna uitverkocht
Nog zo'n 30/35 kaarten beschikbaar bij Vivant Mariastraat Hillegom en dan zijn de 350 kaarten allemaal verkocht
Lees meer...
08-02-2024 Was jij erbij in Hillegom
Wij zijn op zoek naar Hillegommers die erbij waren op vrijdag 5 juni 1964. Want in de eerste week van juni willen wij een speciale uitgave maken met verhalen over de aankomst in Hillegom.
Lees meer...
20-01-2024 Beatlestickets onderweg naar de bestellers
De 50 gereserveerde zitplaatsen zijn uitverkocht. Nu ja op 3 na. En van de 275 plaatsbewijzen zijn de laatste ca 80 tickets naar Vivant Mariastraat Hillegom gegaan.
Lees meer...
15-11-2023 The Beatles Revival werelds beste Beatles Tribute band komt weer naar de Bollenstreek
Datum : 08-06-2024 Beatles Revival (uit Praag Tjechië) 8 juni 2024 aanvang 20.30 uur Villa Flora Hillegom
Lees meer...
09-11-2022 toch wel weer een prachtige aanrader
Een prachtig schilder mysterie The Beatles met I'm only sleeping.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Green MultimediaKlein duimpje4PROCESMeerBusinessJohecoChocolaterie PierreOndernemend Hillegom Omroep Max



Supported by

Beatlesfanclub