Visual

Beatlesmonument steunen al vanaf € 5,00

Datum : 24-11-2016

Een monument ter nagedachtenis aan The Beatles in Hillegom 5 juni 1964
Terwijl velen denken dat de beroemdste popgroep allertijden, the Beatles alleen in het Noord Hollandse Blokker hebben opgetreden, was het allereerste optreden in Nederland toch echt in Treslong Hillegom.
Toen het 50 jarig jubileum in juni 2014 werd gevierd ontstond er in Hillegom toch weer een beetje Beatles koorts. Een prachtige tentoonstelling in het inmiddels gesloten Ford museum. Een aantal fraaie optredens in De Nachtegaal in Lisse. Het verboden BeatlesBollenstreekbier, Schitterende bonbons van Chocolaterie Pierre en de doop van de She Loves you tulp.Allemaal events tijdens het jubileumjaar. Maar een ding ontbrak en dat is een monument dat laat zien dat de beroemdste popgroep toch echt hun eerste optreden hadden in Hillegom.
Vier Beatlesfans Klaas Slootweg, Hans van Schie, Johan van Buren en Frans van der Riet bedachten een plan en meldden zich bij de gemeente Hillegom . Voormalig wethouder Gerrit Kleijheeg reageerde enthousiast en wilde graag meewerken. Al snel werd een plek aangewezen. Onder leiding van wethouder Annechien Snuif werd door de kunstcommissie een prijsvraag uitgeschreven. Twintig kunstenaars reageerden op de vraag om een monument te ontwerpen waar zowel het eerste optreden van The Beatles, het verdwenen gebouw Treslong en de Bollenstreek tot uitdrukking zou komen.
Uiteindelijk mochten drie kunstenaars hun idee nader uitwerken en onlangs werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslong Monument Hillegom én de kunstenaar onthulde burgemeester Van Erk het model van het uiteindelijk te realiseren monument dat in juni volgend jaar een plek moet krijgen bij de entree van Hillegom in de groenstrook langs de N208  tegenover het Deltahof.
Naast historische- heeft het monument ook zeker toeristische waarde. Doordat het op plek nabij het centrum staat is de verwachting dat belangstellenden er ook voor kiezen een bezoek brengen aan middenstand en horeca.  Bij het monument komt een sponsorbord te staan. Door middel van een interactieve QR code kunnen sponsoren aangeven wat zij te bieden hebben. Dat kan een tweede kopje koffie gratis zijn maar ook bijvoorbeeld een plek waar een miniatuur van het monument gekocht kan worden.
Ook komt er een ‘vrienden van’ actie waarbij het de bedoeling is dat vrienden voor hun bijdrage een door de kunstenaar gewaarmerkte attentie krijgen.
Meer informatie: www.beatlesbollenstreek.nl Johan van Buren: 06-2249 2662  of Frans van der Riet 06-53633364

 

Bekijk hier  de steunactie op onze Beatlesmonument steun actie. Een bijdrage storten kan al vanaf € 5,--





< Terug naar overzicht

Nieuws

04-03-2024 Beatles revival 8 juni bijna uitverkocht
Nog zo'n 30/35 kaarten beschikbaar bij Vivant Mariastraat Hillegom en dan zijn de 350 kaarten allemaal verkocht
Lees meer...
08-02-2024 Was jij erbij in Hillegom
Wij zijn op zoek naar Hillegommers die erbij waren op vrijdag 5 juni 1964. Want in de eerste week van juni willen wij een speciale uitgave maken met verhalen over de aankomst in Hillegom.
Lees meer...
20-01-2024 Beatlestickets onderweg naar de bestellers
De 50 gereserveerde zitplaatsen zijn uitverkocht. Nu ja op 3 na. En van de 275 plaatsbewijzen zijn de laatste ca 80 tickets naar Vivant Mariastraat Hillegom gegaan.
Lees meer...
15-11-2023 The Beatles Revival werelds beste Beatles Tribute band komt weer naar de Bollenstreek
Datum : 08-06-2024 Beatles Revival (uit Praag Tjechië) 8 juni 2024 aanvang 20.30 uur Villa Flora Hillegom
Lees meer...
09-11-2022 toch wel weer een prachtige aanrader
Een prachtig schilder mysterie The Beatles met I'm only sleeping.
Lees meer...
Bestel nu Beatles boeken

Sponsors

Omroep MaxKlein duimpje4PROCESGreen MultimediaJohecoOndernemend Hillegom Chocolaterie PierreMeerBusiness



Supported by

Beatlesfanclub